Glede na poročilo Grand View Research, Inc. bo svetovni trg na področju varovanja do leta 2025 presegel vrednost 167 milijard USD. Konkurenca spodbuja iskanje novih poslovnih segmentov in zagotavljanje varnosti v prostorih, ki nimajo povezave na elektriko ali pa imajo nizkonapetostno ali nestabilno napajanj. In eden izmed njih so lahko ravno taki objekti. Med njih sodijo tudi avtodomi, počitniške prikolice, jahte, kombiji in ostala transportna sredstva, ki potrebujejo varovanje isto kot katera koli druga lastnina. Prazne in oddaljene hiše in objekti so idealna tarča za roparje ali nepooblaščene naseljence (skvoterje), da ne omenjamo “standardnih” nujnih primerov, kot so poplave ali požari.

Da objekt in priklopljen na električno omrežje ni več problem, saj napajalne enote 12V PSU, 12–24V PSU ali 6V PSU omogočajo priključitev centralne enote brezžičnega alarmnega sistema Ajax.

Brezžični sistem za prazne nepremičnine

Takšni objekti so v glavnem prazne hiše ali vikendi z izklopljeno oskrbo z električno energijo ali na primer aktivna gradbišča, ki zahtevajo zaščito gradbišča in materialov ter opreme na njem.

Prav ti objekti pogosto privabljajo vandale, vlomilce in skvoterje, ki lahko poškodujejo nepremičnino, povzročijo požar ali poplavo.

Alarmni sistem Ajax je zasnovan tako, da pomaga zaščititi tako lastnino kot brezskrbnost njihovih lastnikov. Ajax Hub, povezan z zunanjo baterijo prek 6 V PSU, bo v primeru alarma obvestil varnostno podjetje in uporabnike. Detektorji gibanja serije Ajax MotionCam ob sprožitvi zajamejo niz fotografij, medtem ko različice PhOD zajamejo fotografije v primeru sprožitve katere koli naprave, kar omogoča boljšo oceno grožnje.

Detektor puščanja Ajax LeaksProtect obvesti o poplavah, Ajax WaterStop, pametni zaporni ventil za vodo, pa se hitro odzove na alarme in ustavi oskrbo z vodo v scenarijih avtomatizacije hiše.

Skladišča

Z alarmnim sistemom Ajax je enostavno nadzorovati skladišča, ki nimajo stabilnega priklopa na električno energijo. Z napajalniki 12–24 V lahko znatno podaljšate življenjsko dobo baterije sistema, tako da centralno enoto Ajax HUB povežete s prenosnimi baterijami.

Znotraj enega sistema Ajax lahko deluje do pet ojačevalcev signala, ki razširijo pokritost radijske komunikacije na velikost stadiona. Ojačevalnik signala Ajax ReX 2 se na centralno enoto ne poveže samo preko Jeweller signala, temveč tudi prek etherneta z uporabo žice kot edinega ali dodatnega komunikacijskega kanala. To omogoča varovanje tudi velikih skladišč ali sekcijskih kovinskih hangarjev brez nevarnosti oslabitve radijskega signala.

V avtodomih, kombijih, tovornjakih in prikolicah

Avtodomi, tovornjaki, počitniške prikolice in prikolice dopolnjujejo seznam poslovnih priložnosti, ki se odpirajo z uporabo 12–24 V PSU in 6 V PSU. Preprosto namestite centralno enoto Ajax Hub v vozilo in uporabite SIM kartico za prenos podatkov. Varnostni sistem je tako pripravljen, da gre z voznikom na pot. V večini primerov sistem porabi manj kot 100 mA, tako da lahko standardna avtomobilska baterija zdrži 1-2 meseca brez ponovnega polnjenja.

Na jahti

Preprosto vstavite kartico SIM in povežite centralno enoto z omrežjem na krovu ali baterijo. Tako bo bo Ajax zanesljivo zaščitil vašo jahto na pomolu.

Neželeni gostje lahko predstavljajo nevarnost ne le za življenja ljudi na krovu, ampak tudi za dragoceno elektroniko, opremo in celo samo plovilo. Zavarovanje je odličen način za zagotovitev brezskrbnosti, ni pa edina rešitev. Profesionalni varnostni sistem bo delo opravil bolje in po možnosti z nižjo ceno.

V tovornjakih in kombijih

Z napajalno enoto 12-24 V PSU je sistem Ajax mogoče namestiti v velika tovorna vozila. To zagotavlja, da vsiljivci ne bodo mogli vlomiti v voznikovo kabino ali prtljažni prostor. Poleg tega prevozna podjetja pridobijo rešitev za zaščito rezervoarjev za gorivo in potencialno lahko zmanjšajo krajo goriva za 10-krat.